Test: Veganglass, del II

OK så vi fick mersmak. Svårt att låta bli nu när det blev sommar på riktigt. Så två ytterligare varianter av vår tidigare vinnare har testats: Holly & Dan’s Raw Chocolate Peanut Crunch och Creamy Vanilla Strawberry Swirl från samma märke. Båda kostar runt 40 kr för 600 ml på Hemköp innanför tullarna och finns, precis som den tidigare testade varianten, på utvalda ICA och Hemköp samt alla Willys-butiker.

Raw Chocolate Peanut Crunch

Produktinformation

Trots min instinktiva skepticism mot saker som innehåller “raw” i beskrivningen så…ja alltså det står ju chocolate också. Och jo, det här är i princip chokladglass. Ganska bitter, inte alls söt chokladglass, but still. Jordnötter såg jag inte till några, och inget Crunch heller, så överlag kanske inte representativt namngiven. Hade hellre köpt Tofuline Choklad, tbh, men för eventuella raw-konnässörer kanske denna passar perfekt, vem vet?

 

Plus: Tydlig kakaosmak.
Minus: Mer kakao än chokladsmak.
Betyg: 2/5 innerstadshippies.

Creamy Vanilla Strawberry Swirl

Produktinformation

Det går inte att hymla med hur jag känner – detta är en sommarlovsdröm, en swirlande dans med vibbar av sandstrand och saftglas och födelsedagskalas mitt i industrisemestern som ingen kom på för de var “på landet” men det gjorde inget för glassen var god och till kalaset köpte mamma färdig chokladsås på tub. Den är krämig, den är vanilj, den har jordgubbsrippel. Den är fantastisk med chokladsås, den blir en briljant milkshake ihop med sojamjölk och en lagom boll sojasprejgrädde på toppen.

Jag vill nynna en sommarsång, cykla runt stan på måfå, gå barfota.

Plus: Allt. Extra för den fint röda förpackningen.
Minus: För lite. Hade gjort sig väl i en literbytta.
Betyg: 5/5 milkshakefester.

Den första glassrecensionen hittar du här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *