En tager vad en haver

Idag är jag lite uttråkad då jag suttit hemma hela dagen och jobbat. Således har jag inte träffat några andra människor utan mitt enda sällskap har varit blomflugorna. De är inte direkt underhållande att prata med. Faktum är att det är mer givande att prata med sig själv.

I vilket fall. När jag är uttråkad händer det att jag får matlagningsryck. Inte för att jag måste vara uttråkad för att få dessa ryck, men det är en utmärkt katalysator. Dessutom var jag hungrig och behövde middag. Därtill hade jag direkt lust att gå ut varpå blev det till att gå igenom gömmorna och se vad som kunde erbjudas.

Sagt och gjort. Öppnade skafferi och kylskåp och hittade potatis, gröna linser, charlottenlök, vitlök, avocado, sallad och, så klart, kryddor. Av detta blev det en välsmakande middag bestående av kokt potatis, linsbiffar och en enkel avocadosallad. Dessutom veganskt, helt oavsiktligt.

Receptet då ..

Potatisen

 • Skala och kok, efter behag.

Linsbiffarna

 • En lagom mängd linser av godtycklig färg. Jag hade gröna hemma. Koka dessa mjuka i saltat vatten. Råa linsbiffar
 • Charlottenlök som passar i mängd med linserna. Jag använde två små lökar.
 • En hälsosam mängd vitlök. Lite mer skadar sällan.
 • Önskade kryddor i lagom mängd, typ lite salt, svartpeppar och cayenne. Jag hade även i lite olivolja.
 • Mixa ihop lök, linser och kryddor.
 • Eftersom färgen blev tråkig tillsatte jag lite tomatpuré
 • Provade med potatismjöl som extra bindemedel. Borde haft mer i, eller möjligtvis något annat bindemedel.
 • Forma smeten till biffar. Jag vände dem dessutom i ströbröd.
 • Stek i neutral olja.

Sallad Serverat

 • Ta en avocado, dela i småbitar.
 • Skär upp lite sallad.
 • På med lämpliga kryddor, lite vinäger (jag använder gärna balsamvinäger) och olivolja.
 • Rör runt.

Smakade alldeles utmärkt men biffarna hade mått bra av lite mer stuns. Ströbrödet kändes som en bättre idé än vad det blev.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *