Ett mullrande uppvaknande

Jag vaknade till ljudet av inget innehåll i magsäcken. Okej, det kanske inte var så mycket av ett mullrande. Men jag var hungrig oavsett.

Efter måndagens räd på Good Store finns det massa roliga matprylar i köket.

Idag föll det på Veggie döner kebap att stilla min hunger.

20130202-114301.jpg Titta, det är kebab i mobilljus i motljus i mitt kök!

Med total brist på kreativitet kokade jag bulgur med lite extra kryddor och gjorde en majs, avocado (advokato!) och bulgurröra. Lite olivolja och balsamvinäger fick också plats.

Anvisningen på mitt halvfabrikat var enkel och tydlig. Värme, omrörning och 5 minuter av mitt liv. En värdig insats för mat tycker jag!

Under tiden som man steker något är det obligatoriskt att provsmaka. Åtminstone intalar jag mig att det är lättare att laga mat om man smakar hela tiden och korrigerar försiktigt tills man är nöjd. Första provsmakningen ingav hopp om att detta skulle bli gott. Lite extra peppar och paprikapulver kändes som rätt väg att gå.

20130202-115209.jpg

Tada! Improvisationslunchen var över all förväntan och nu har hungern ersatts med känslan av att vara nöjd.

Till nästa gång så behöver jag nog inte röra om veggie kebaben så ofta. Till att börja med var den en stor klump men den smulade lätt ner till mindre bitar vid omrörning. Men lite försiktigare temperatur och omrörning skulle nog göra resultatet jämnare i storlek och konsistens.

VEGGIE KEBAP DÖNER; YOU WERE DELICIOUS!

Jag langar ut fyra av fem crosscheckade köttbitar som betyg.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *