En favorit: manju

Manju
En bild på manju köpt på Rawezh & Naz Sushibar

Allt som oftast befinner jag mig i en föreningslokal på Norra Agnegatan. På sagd och nämnd gata finns även ett av mina flitigast besöka sushi-hak nämligen Rawezh & Naz Sushibar. Tidigare hette det Sushi Nippon och drevs av ett skönt gammalt japanskt par, men när åldern satte stopp tog deras hjälpredor över. Stället är fortfarande lika bra och lika prisvärt.

Även om deras vegetariska utbud är något begränsat har de en ypperlig rätt på menyn: manju. Nu är det inte traditionell manju som egentligen är en form av godis, utan en matigare variant. Kort och gott härligt pösiga bullar fyllda med glasnudlar. Tänk er dumplings fast som stora bullar vilka doppas i en saltsyrlig sojasås. Serverat med ångade grönsaker och en grönsallad med apelsin och citron. Behagligt mättande och ypperligt gott. Rekommenderas varmt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *