Recension: Chili Sin Carne

IMG_8674

Ett litet extra plus för den tydliga Vego-märkningen.

Den här veckan har jag varit sjuk, och därför inte haft ork till nån matlagning att tala om. Dessvärre hade jag inte heller ork att promenera ens till närmaste thaikiosk, men som tur var hittade jag denna i skafferiet. Chili sin Carne från Blå Band, kungarna av påsmat.

Tillredningen är enkel nog: Blanda med vatten, koka upp och sjud i 5 minuter. Själva chilin består av vegetarisk färs ihop med diverse frystorkade grönsaker som i ärlighetens namn inte märks jättemycket – jag avslutade med att tippa i en halv burk konserverad majs för att pigga upp den lite. Förpackningen föreslog bröd som tillbehör, men pga dålig uppfostran gillar jag att ha ris till chili. Så jag kokade ris. Slutresultat:

IMG_7640

1 portion basmat.

Förpackningen påstod sig innehålla 4 portioner, och ihop med ris så stämde det riktigt bra – jag fick ihop två rejält tilltagna matlådor utöver den första middagsportionen. Hur det smakade? Bättre än väntat, även om den som förväntar sig regelrätt chilihetta nog bör komplettera med ett urval ur den egna kryddhyllan. Slutbetyg: Stark tvåa – lite mer märkbara grönsaker och framförallt bättre default-krydding hade lyft betyget till en trea. I nuvarande form blir det godkänt men inte mer, även om den gör sig bra i nödmatsförrådet.

2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *