Ett första försök qournfärssås

Så blev det tydligen kväll igen, söndag dessutom. Jag hade dessutom börjat känna  en aningens hungrig. Kanske dags att göra någon form av föda. Något enkelt, något snabbt. Något som dessutom blir mycket av och stoppa ned i matlådor. För matlådor är bra. Har en hört.

Funderade lite snabbt, kom fram till att någon bra såsmat med makaroner skulle sitta fint. Så varför inte testa att göra en vegetarisk färssås? Konceptuellt borde tillagningen vara i stort sett samma lika med eller utan malda djur av godtycklig ras. Bara att bestämma sig för qourn- eller soja-färs. Fick bli det förstnämnda alternativ, en måste börja testa i någon ände. Bara att gå och handla.

Basen gjorde jag som jag alltid gjort köttförssås, förutom att jag inte behövde försteka någon köttfärs. Hackade lök i lagoma mängder (vitlök och gul lök) samt några lämpliga chilifrukter under tiden som olja och nymalen svartpeppar värmdes i kastrullen. I med allt och låt det svettas under tiden som en rejäl omgång champinjoner hackades. Ned med svampen och l20130217-205242.jpgåt svettas lite till. På med tomat och grädde, i med en buljongtärning och lite paprikapulver. Smakade av med en gnutta sirap och vinäger för att lyfta smakerna något. I med qournfärsen och extra vätska som behövdes för lagom såsighet. Låt koka ihop och smaka av med en sista omgång salt.

Serverades med en omgång lagom överkokta makaroner. Smakade superbt och var som sagt snabbt och enkelt. Klart fem överkryssade djurdelar av fem möjliga.

5

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *