Vegeschnitzel Americano

Nu till min absoluta favorit bland vegetariska halvfabrikat, alla kategorier. En rejäl bit sojafilé, med lagom mycket tuggmotstånd och naturligtvis – vad annars – panerad:

IMG_2835
Denna förträffliga vara kan köpas i frysdisken på de flesta Coop-butiker och en och annan ICA. Steks i olja på medelvärme i 8-10 minuter, kan också friteras för extra festlighetsfaktor – den late kan vara betjänt av att veta att den dessutom går bra att tillaga i mikro (3 minuter), även om paneringen inte alls blir lika krispigt smarrig då.

 

 

 

Jag gillar att kombinera min vegeschnitzel med hederliga makaroner, serverade på ett sätt som vi på KTH-tiden benämnde som “de Luxe”: Toppade med lika delar ketchup och amerikansk hamburgerdressing. Man *behöver* inte överkoka makaronerna, det är mer en grej jag brukar göra eftersom jag envisas med att instagramma min katt medan maten lagas.

IMG_2837

 

 

Voila, söndagsmiddag. Betyget blir vad som anstår en long time favourite.

 

5

2 thoughts on “Vegeschnitzel Americano

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *