Nu till min absoluta favorit bland vegetariska halvfabrikat, alla kategorier. En rejäl bit sojafilé, med lagom mycket tuggmotstånd och naturligtvis – vad annars – panerad:
Denna förträffliga vara kan köpas i frysdisken på de flesta Coop-butiker och en och annan ICA. Steks i olja på medelvärme i 8-10 minuter, kan också friteras för extra festlighetsfaktor – den late kan vara betjänt av att veta att den dessutom går bra att tillaga i mikro (3 minuter), även om paneringen inte alls blir lika krispigt smarrig då.
Jag gillar att kombinera min vegeschnitzel med hederliga makaroner, serverade på ett sätt som vi på KTH-tiden benämnde som “de Luxe”: Toppade med lika delar ketchup och amerikansk hamburgerdressing. Man *behöver* inte överkoka makaronerna, det är mer en grej jag brukar göra eftersom jag envisas med att instagramma min katt medan maten lagas.
Voila, söndagsmiddag. Betyget blir vad som anstår en long time favourite.
Jamie Oliver får akta sig nu när du är i farten!
Oliver är gott. Särskilt på pizza.