Ostschnitzel på riktigt

Innan jag började pilla med inställningar i bloggens tema var jag ute och åt med ett gäng vänner. Som flera gånger förut möttes vi på restaurang Moldau vid Hornstull för att avnjuta schweinhaxe. Ja, alla utom jag då, eftersom schweinhaxe innebär ett kilo kokt och grillat grisknä. Jag har ätit detta flera gånger innan jag blev vegetarian och vet precis hur mört och saftigt köttet är. Det luktade väldigt lockande ett tag men efter några sekunders insikt var det ganska motbjudande igen.

Alternativet för mig ikväll blev en mycket speciell schitzel. I menyn stod det “Vegetarisk schnitzel – ostschnitzel”, och jag förväntade mig en vegoschnitzel med ost.

Jag fick något mycket bättre; en schnitzel gjord av 95% ost och resten ströbröd!

IMG_1390

Serveras med tartar-sås och österrikisk potatissallad. Jag vill väl inte direkt påstå att man får in hela kostcirkeln i denna måltid men det var heller inte syftet. Fyra av fem stekar!

4

3 thoughts on “Ostschnitzel på riktigt

 1. saxmark

  Om du någonsin är i GBG så skall du testa en restaurang som heter Gyllene Prag, den ligger på Sveagatan. De har en panerad ost med stekt potatis och tartarsås som inte är av denna värld. Lite mysko ställe men asgod mat..

  Reply
  1. Emmy Surkål Post author

   Ååh det låter fantastiskt! Det finns en restaurang med samma namn i Helsingborg som brukade vara jättebra men tyvärr bytte ägare. :(

   Reply
 2. Frida Guacamole

  Panerad ost med tartarsås och råstekt potatis kan även ätas på Soldaten Svejk på Östgötagatan vilken dag som helst. Helt fantastiskt. Finns även en variant med skinka involverad om man har övernitiska köttätare med sig!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *