En middag på Chong Qing

Så kom det sig att en, milt uttryckt, riktigt dålig tisdag fylld med motarbetande IT-system rättades upp med ett besökt på en, för kottarna, ny kinesisk restaurang: Chong Qing.

Robin i motljus

Robin här avbildad i fantastiskt motljus njutandes en gigantisk vårrulle

Det hela började med att Robin för några dagar sedan snubblade över en tidningsartikel om bra restauranger för vegetarianer i Stockholm. Han fastnade, bland annat, för just denna restaurang. Inte minst för att den i princip ligger på väg hem från kontoret.

Sagt och gjort. Vi steg av tvärbanan i Liljeholmen och kämpade oss genom den blöta höstvinden till restaurangen. Lätt att hitta var det, men det kan ju mycket bero på att inga andra restauranger fanns att skåda i närheten.

Väl inne på stället kunde vi snabbt konstatera att inredningen borgade för en genuin matupplevelse. Så som sig bör när det kommer till en riktigt bra kinesisk restaurang skall ingen inredning riktigt passa. Eller vad sägs om ett noshörningshuvud på väggen, kinesiska väggprydnader och nått som i bästa fall kunde påminna om väggmålningar från Bellmans tid. Helt briljant helt enkelt.

EN vårrulle

EN stor vårrulle

Beställningen gick snabbt och enkelt. Vi visste vad vi ville ha. Vårrullar till förrätt. Jag hade en bild av klassiska små vårrullar stora som ett långfinger. Men nej. Här var vårrullarna rejäla. Typ 10 centimeter långa och 4 centimenter i diameter. De smakade ljuvligt. En härlig försiktigt kryddad grönsaksfyllsning inpackad i en tunn deg omslutet av en redig omgång frityrdeg. Några av de bästa vårrullar jag någonsin ätit.

Det är lätt konstaterat att denna förrätt lätt hade räckt som huvudrätt. Den delas med fördel på två.

Gong Bao Dou Fu

En rejäl portion Gong Bao Dou Fu.

Till huvudrätt hade Robin siktat in sig på Gong Bao Dou Fu vilket visade sig vara ett ypperligt val. Lagom stora tofubitar med en härlig firtyryta och perfekt tuggmotstånd med den klassiska Gong Bao-smaken. Helt briljant. Robin nästan grät över att han inte orkade äta upp allt.

Ma Po Dou Fu

Läcker portion Ma Po Dou Fu

Själv valde jag  en Ma Po Dou Fu, något jag brukar tycka är gott. Så även denna gång. Mycket välsmakande och lagom avvägd på alla kryddor. Sichuanpepparen kom verkligen till sin rätt!

Även jag hade problem med att äta upp men det hela bättrade sig när vi bad om att få med oss resterna hem. Morgondagens lunch fixad!

Det är bara att konstatera att ett besök på detta ställe är rekommenderat. Har du vägen förbi Liljeholmen ta dig tid att vandra ned till Chong Qing och beställ in något läckert.

Restaurangen hittas på Liljeholmsvägen 8 och menyn återfinns på http://chongqing.se/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *