Typ lasagne, vegetarisk såklart!

Igår var tanken att vi skulle äta vegetarisk lasagne till middag. Oklart om resultatet kvalar in som lasagne då vi glömde bort den lilla detaljen färs, men gott var det i alla fall.

Och vegetariskt!

2014-02-11 00

 

Ingredienser (ca 4 port.):
färska lasagneplattor
en burk krossade tomater
en aubergine
en zucchini
färsk spenat
ca 10 champinjoner
2 gula eller röda lökar
vitlök efter tycke
grädde
mozzarella
gratängost
smör eller olja att steka i
salt, peppar, oregano, chili, vitpeppar… ta det du tycker om!

Stek vitlök, zucchini och aubergine tillsammans, salta och peppra.
Lägg detta på ett lager av lasagneplattor och lägg 3/4 av spenaten ovanpå, riv mozzarellan i bitar och fördela jämnt.

Stek svamp, lök och vitlök, salta och peppra. Slå på en burk krossade tomater och resten av kryddorna. Häll i en skvätt grädde om du vill festa till det lite.

Häll sedan lite av såsen över det första lagret, lägg på ett lager med lasagneplattor och sedan resten av svampen och löken.
Om du fortfarande har någon mozzarella kvar så är den en bra idé att lägga på den nu.
Häll på ännu mer grädde like you just don’t care.

Toppa med spenat och kör in i ugnen, läs på paketet hur länge lasagneplattorna bör gräddas.

Lägg på gratängost efter ca halva tiden och kör på varmluft-grill sista fem minuterna så blir det såhär fantastiskt:

2014-02-11 001

 

Succé trots bortglömd färs. Fem stekar!

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *