Vegansk tacopaj

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 gram mjölkfritt margarin
  • ca 2 msk vatten
  • 1 tsk ättika

Fyllning:

  • 1 gul lök
  • 2 dl röda linser
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk agavesirap
  • 3 msk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1/2 tsk cayennepeppar

Osttäcke:

  • 8 skivor tofutti cheddar
  • 2 msk tofutti cream cheese
  • 3 msk sojagrädde
  • lite örtsalt

Koka linserna i 10 minuter i saltat vatten. Börja under tiden med pajdegen.

20140210-191423.jpg

Finfördela det kylskåpskalla margarinet i mjölet tills inga klumpar återstår, tillsätt ättikan och vattnet och arbeta snabbt i hop till en deg. Tryck it i en pajform och förgrädda i 10 minuter på 225 grader.

När pajskalet är i ugnen börjar du med fyllningen.

Hacka och fräs löken, tillsätt kryddorna och stek några minuter till, ha i tomatpuré och agavesirap och rör runt. Häll på linserna och de vita bönorna och låt puttra en stund, tillsätt lite soja för färgens skull. När pajskalet är färdig gräddat brer du ut fyllningen:

20140210-192510.jpg

Mixa ingredienserna till osttäcket och bre ut över pajen.

20140210-192946.jpg

Kör in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen fått fin färg.

20140210-192917.jpg

Servera med sallad och salsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *