Jag har tidigare använt jackfruit för att göra pulled pork och sjömansbiff med gott resultat. Efter att ha blivit tipsad på facebook testade jag att göra en tonfiskliknande röra med vegansk majonnäs och tofu med sjögräs. Jag ändrade receptet litegran jämfört med tipset jag fick, så här kommer min variant också. Mycket gott!
Ingredienser till röran:
- En burk omogen jackfruit i saltlag
- 2 buljongtärningar
- 1 dl vegansk majonäs
- 1 dl soja vispgrädde
- 0.5 dl hackad purjolök
- 100 gram smulad rökt tofu med sjögrässmak.
- 2 msk chilisås
- 2 msk pressad citron
- 2 msk hackad dill
- salt och pappar
Servera med:
- Baguett
- Sallad
- Cocktailtomater
Börja med att skära bort den träiga innerbiten på jackfruitbitarna, koka sedan frukten i buljong i minst en timme. Låt frukten svalna och mosa den sedan något med en gaffel. Under tiden frukten svalnar kan du göra geggan. Börja med att vispa sojagrädden, vänd sedan försiktigt ned majonnäsen och blanda i chilisås och hackad dill. Mosa tofun med citron och salt och peppar och blanda sedan frukten, tofublandningen och majonnässåsen. Låt svalna en stund i kylskåp och servera på baguette med sallad och tomat.