Linssallad med mozzarella

När jag vaknade på soffan i morse med dippsåsfläckar på kläderna och chips i skägget kände jag att det skulle vara gott att äta något hälsosamt kanske.

Jag gjorde då denna utsökta linssallad med mozzarella:

linssallad

Ingredienser:

  • Röda linser, ca 1 – 1,5 dl okokta
  • ca 10 cocktailtomater
  • Salladsblad eller babyspenat
  • 1 mozzarella
  • Gott vitt bröd
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Rödvinsvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Lite socker

Börja med att koka röda linser i ca 8 minuter (lite gött tuggmotstånd vill en ha). Under tiden linserna kokar halverar du coctailtomater och steker dem lite snabbt i en varm panna, häll över vinäger, vänd tomaterna i vinägern några gånger och strö över lite socker. Ställ tomaterna åt sidan. Lägg sallad i botten på en djup tallrik och skiva upp mozzarellan. Grovhacka vitlök och värm olja i en panna, skiva upp ditt vita bröd och lägg vitlökshacket i den varma pannan, fräs vitlöken ett tag och stek sedan på brödskivorna i vitlöken och olivoljan.

När linserna är klara, skölj dem i kallt vatten, låt rinna av ordentligt och häll på salladen i din tallrik. Ringla över lite olivolja och vinäger, lägg på mozzarellan och tomaterna och salta och peppra.

Nu är allt klart, servera med brödet och kallt, gott vatten.

SÅ. JÄVLA. GOTT.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *