Veganska f*skpinnar

När jag blev vegetarian 1993 var det ganska svårt att vara vegetarian. Om en ville gå på restaurang var alternativen ofta:

  1. salladsblad
  2. bara potatis
  3. kombination därav

Så är det inte längre, i princip alla restaruranger har någon god vegetarisk rätt, som t.ex. här i form av Tofu Lemon på East:

tofulemon

Se bara så glada Robin och Johan är av att få äta den:
johanochrobineast

Nu för tiden är det dessutom återigen möjligt för mig att äta en sådan här måltid igen, som en raket direkt från uppväxten i Borlänge:

fiskpinnar

Notera att allt till och med är veganskt, f*skpinnar från Astrid & Aporna, stuvad spenat gjord på växtmargarin och havremjölk som numera finns tillgänglig i minsta lilla matbutik.

Fantastiskt, det går framåt igen.

Men det verkar dock som om vi  ännu inte tillbaka på rekordsiffrorna från mitten av 90-talet ([1]). Detta trots att många inser köttets miljöproblem och känner sympati för djuren ([2]). Så vi som faktiskt tar vår övertygelse på allvar får försöka dra med oss våra kloka vänner som egentligen vet hur det borde vara. Och jag som mer eller mindre är tillbaka i situationen från mitten och slutet av 90-talet där nästan alla mina vänner är vegetarianer igen får kanske se till att ta steget fullt ut och bli vegan rakt av. Det är ju trots allt inte svårare att vara vegan i dag, än vad det var att vara ovo-lacto vegetarian 1991, det är faktiskt betydligt enklare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *