Söndagsmiddagen med det lilla dilemmat

Sedan vi upptäckte att en av mataffärerna runt Fridhemsplan har paksoi i sitt standardutbud har jag varit sugen på det ungefär varje dag.
Jag blev sugen på nån variant med shiitake och gul lök i söndags, så vi slängde ihop en riktigt god wok.

Och det är i samband med detta som jag har en bekännelse att dela med mig av. I mitt vanliga recept brukar jag ha ostronsås, men det går ju inte nu längre. Det fanns dock en halv flaska sås kvar i min kyl, med argumenten vägda emot varandra kom vi fram till två saker:
1. Man slänger inte mat
2. Att gå och köpa en ny flaska med vegetarisk sås skulle påverka miljön mer negativt än om vi åt upp den vi har.
3. Jag gör egentligen inte skillnad på djur, men den innehöll mindre än 2% ostron…

Ostronsåsen är slut nu och kommer knappast ge mig fler dilemman, värre är det med allt jag har längst in i frysen. Det är ju saker som jag tyvärr inte är så sugen på längre, och man slänger inte mat! Jag tror jag ska ta med det till jobbet, varenda matlåda som det stått mitt namn på har blivit stulen och uppäten av någon annan så det finns helt klart goda möjligheter.

Men hur blev maten då?
Jo, fantastisk! Wokad paksoi med shiitake, lök, quornstrimlor, ingefära, vitlök, chili, koriander, soya och som sagt ostronsås. Jätteenkelt och jättegott!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *