Vegolunch i Helsingborg

1988 var ett speciellt år, på flera sätt.

  • ASEA gick ihop med Brown Boveri och skapade den stora internationella koncernen ABB
  • Tjejvasan åktes för första gången
  • Omfattande säldöd konstateras i Kattegatt
  • Gorbatjov väljs till Sovjetunionens president
  • Miljöpartiet gör premiär i Riksdagen

Sist men inte minst; Emmy Surkål ser dagens ljus för första gången. Och inte var som helst heller, utan på den eminenta platsen Helsingborgs BB. De nästkommande 18 åren spenderades här (inte på BB kanske men i Helsingborg), innan jag fick för mig att vidga vyerna uppe i huvudstaden.

Ibland får jag lite hemlängtan, och då är det ju tur att det bara tar en timme ner med flyget. Jag hade hemskt gärna åkt tåg, för miljöns skull, men dubbla priset är tyvärr inte rimligt någonstans…

Nog om det, det var min lunch jag skulle berätta om. Den avnjöts med far på Kgränd i Helsingborg, en relativt nyöppnad restaurang med riktigt god mat och trevlig personal. Ingenting av det som fanns på lunchmenyn var vegetariskt, så jag frågade om de kunde kasta ihop någonting åt mig.

Och det vill jag lova att de kunde. Det blev en vegetarisk klassiker, sallad, med en utsökt potatissallad väl gömd under allt det andra.

photo (37)

 

Fem av fem stekar. Rekommenderas!

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *