Så här på höstkanten är det supergott med en varm soppa till lunch eller middag.
Här kommer receptet på en god potatis- och pumpasoppa.
Ingredienser:
- 8 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 8 potatisar
- 500 gram pumpa
- 3 röda lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 buljongtärningar
- 1 msk olivolja
- 1,5 dl havregrädde
- 1 tsk riven ingefära
- 1 tsk sambal
- 1 tsk torkade örtkryddor
- salt och peppar
Tärna den skalade och urtagna pumpan och de skalade potatisarna i centimeterstora kuber. Hacka löken och vitlöken och stek i oljan, när löken fått lite färg tillsätter du sambal och ingefära och örtkryddor och steker lite till. Tillsätt de tärnade potatisarna och pumpan och stek med löken en stund och häll sedan på vinet och vattnet och lägg i buljongtärningarna.
Låt allt koka ca 15 minuter och tillsätt sedan havregrädden och mixa med stavmixer.
Servera med vitlöksbröd. Klart!
I have seen your article, we work with potatoes for tomato fries and other dishes and are very happy to see your recipe for potato. We like approved Organic best.
I want to deliver dinner with potato. Thank you for not everything is cabbage, pasta, rice and other boring.