Lasagne med tofeta och linser

Lasagne är gott. Särskilt med en god sallad och lite chilisås till. Typ så här:

image

Ingredienser tomatsås:

  • 1 stor rödlök
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 burk färdigkokta linser
  • 1 burk majs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 fond du chef grönsaksbuljong
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar

Mjölksås:

  • 5 dl sojamjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 25 gram mjölkfritt margarin
  • 1 tsk muskotnöt
  • salt och peppar

Övrigt:

  • 250-300 gram äggfria lasagneplattor
  • 1 förpackning tofeta naturell
  • 1 förpackning tofeta örtkryddor
  • 1 msk rapsolja att smörja formen med

Börja med att göra en tomatsås, hacka löken och vitlöken och stek i oljan. Nör löken fått färg häller du på agavesirap och oregano, cayennepeppar och steker en liten stund. Häll sedan på krossade tomater, linser och majs och buljongkuben, smaka av med salt och peppar. Låt puttra.

Gör sedan mjölksåsen genom att smälta margarinet i en kastrull och vispa i vetemjölet, häll på sojamjölken under omrörning och tillsätt muskot. Smaka av med salt och peppar.

Smula nu ned den naturella tofetan i mjölksåsen och den örtkryddade i tomatsåsen:

image

Smörj en form med lite olja och varva lasagneplattor och tomatsås i formen. Sist lägger du ett lager plattor och häller sedan på mjölksåsen. Kör in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter och sedan är det klart!

image

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *