Torsdagsmiddag, tzayspett

I torsdags fick vi ovegetarianskt besök som vi skulle bjuda på middag. Helt ovilliga att kompromissa valde vi att laga tzayspett med jordnötssås.

spett

 

Det var verkligen gott och det tyckte både vi och vår karnivorkompis.

Det är både fort och enkelt att laga, det enda som tar tid är att koka riset. Jordnötssåsen köpte jag färdig men det brukar bli mycket godare att göra den själv. Jag har provat flera recept men detta är nog bäst hittills. Ha i soja efter tycke och smak istället för fisksås, för kött är mord!

Chilidressingen gör man genom att ta två vitlöksklyftor och en halv röd chilifrukt, kör genom en vitlökspress (om man gillar ingefära är det också gott att ha i lite av). Tillsätt balsamicovinäger, olivolja och honung, höfta vilt och smaka av under tiden. Peppar, salt, rör om, färdigt. Får den dessutom stå ett tag innan servering blir den ännu bättre.

Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *