I dag fick lillebror fick för sig att äta middag hos mig. Således fick jag lite snabbt improvisera ihop en middag på vad jag hade hemma vilket resulterade i en gryta på svarta bönor och bräserad tofu. Dessvärre fick jag inga bilder, men ungefär såhär gjorde jag.
Ingredienser:
- Laoganma Salted Black Beans
- Olivolja
- Sesamolja
- Risvinäger
- Soja
- 3 små gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- Två salladslökar
- En bit röd paprika
- Ett paket Zetas ekologiska svarta bönor
- En burk Marigold braised tofu
- Ris
Tillagning:
- Koka upp en kastrull med lagom mängd ris.
- Två teskedar black beans och lite olivolja i en non-stick-stekpanna. Värm på.
- Hacka lök och vitlök, ned med det i den varma pannan.
- Efter några minuter sänk värmen två steg.
- Häll på lite risvinäger och vatten, låt koka in.
- Hindra riset från att koka över.
- Häll på lite vatten på löken, tillsätt även lite soja.
- Spola av ett paket svarta bönor och ned med bönorna i pannan.
- Häll på lite vatten och i med paprikan.
- Smaka av med risvinäger och soja.
- I med tofu och lite sesamolja. Rör runt.
- Smaka av med mer soja om så behövs.
- Garnera med hackad salladslök.
- Riset är nu precis färdigt.
- Servera.
Gott blev det. Mätt blev både jag och bror.